Aranžmani za uskrs

Aranžmani za uskrs

Aranžmani za Uskrs koji se asociraju s novim životom

Uskrs je najveći kršćanski blagdan koji se slavi diljem svijeta. Ovo posebno blagdansko razdoblje ima drugačije tradicije s obzirom na mjesto ili državu u kojoj se nalazite ali i dalje postoje određene sličnosti među običajima. Uskrs je u svojoj srži proslava života, odnosno ponovnog rođenja i pobjede života nad smrću. Uzimajući u obzir ovu glavnu temu Uskrsa, blagdansko ukrašavanje bi trebalo uključivati motive i boje koji se asociraju s rođenjem, životom i srećom. Mnogi ljudi se pitaju kako je najbolje ukrasiti svoj blagdanski stol i dom za vrijeme uskršnjih blagdana. Aranžmani za Uskrs su uvijek tema rasprave kad god dođemo do uskršnjeg razdoblja u godini no istina je da ne postoje konkretni aranžmani za Uskrs kojih bi se trebali tradicionalno držati. Naravno, to ne znači da ne postoje savjeti kako urediti i aranžirati svoj blagdanski stol i druge dijelove doma koje bi htjeli ukrasiti za vrijeme Uskrsa. U ovome tekstu vam otkrivamo kako najbolje ukrasiti svoj dom u Uskrsnom razdoblju.

Aranžmani za Uskrs i kada se slavi

Ako slavite Uskrs, sigurno ste svjesni toga da ovaj veliki blagdan svake godine pada u drugačije vrijeme. No jeste li znali kako se zapravo određuje datum na koji će padati Uskrs neke godine? Računanje datuma na koji se slavi Uskrs srednjovjekovna je praksa koja je usko povezana sa praćenjem lunarne i solarne godine. Postupak se kroz vrijeme ponešto mijenjao no današnja praksa koju koristi Katolička Crkva je da Uskrs uvijek pada na nedjelju, a točan datum se određuje kao prva nedjelja koja dolazi nakon četrnaestog dana mladog mjeseca. Kako mladi mjesec ne dolazi uvijek u istom razdoblju, Uskrs se smatra pomičnim blagdanom koji može biti u razdoblju između 22. ožujka i 25. travnja. Koji god bio datum, Uskrs dolazi u razdoblju proljetnog buđenja prirode pa se stoga i aranžmani za Uskrs dizajniraju s trenutno dostupnim cvijećem. Uskrs je proslava uskrsnuća i novog života pa je stoga prigodno da se aranžmani za Uskrs prave od svježe procvjetalog sezonskog cvijeća.

Aranžmani za Uskrs u jarkim bojama

Aranžmani za Uskrs mogu ukrašavati vaš blagdanski stol, vrata na ulazu u dom ili bilo koju drugu lokaciju u vašoj kući. Ne postoje striktno određene smjernice od strane Crkve koje vam nalažu kakvo bi cvijeće ili materijale trebali koristiti u svojim aranžmanima no svakako je uvijek bolja ideja ciljati na svježe sezonsko cvijeće. Aranžmani za Uskrs redovito su dostupni kod lokalnih cvjećara. Oni vam mogu pokazati knjižicu sa svim aranžmanima koje su dosad radili ili se jednostavno možete dogovoriti za neki specifičan tip aranžmana koji ste imali u glavi. Uvijek se preporučuje da kao glavni motiv uzimate cvijeće u jarkim bojama koje upravo raste u vašoj okolini. Ako imate neki poseban cvijet koji bi htjeli imati u aranžmanu, samo ga spomenite vašem cvjećaru koji će ga lako ukomponirati u aranžman kakav ste zamislili. Za spretnije među vama, uvijek postoji i opcija izrada vlastita aranžmana. U takvoj situaciji možete pustiti mašti na volju jer Uskrs nema ograničenja van vaše vlastite mašte.

Tagovi: