Buket za muškarce

Buket za muškarce

Od kojeg cvijeća složiti buket za muškarce

U ovoj modernoj “bipolarnoj” civilizaciji caruje mnogo stereotipova i zabluda o svemu, a pogotovo o darivanju i spolnim razlikama. Uzima se zdravo za gotovo da cvijeće simbolizira emocije, da su žene emocionalni spol i da je njima posve prirodno poklanjati cvijeće. No, iako muškarci ne pokazuju osjećaje (dječaci ne plaču), u slikarstvu su više cvjetova naslikali muškarci, među poznatim botaničarima i floristima je više muškaraca nego žena, najbolje je izabrati od kojeg cvijeća složiti buket za muškarce.

Vjerujte, i muškarci vole dobivati cvijeće, samo buket za muškarce mora biti malo “robusniji”, slaže se od cvijeća koje je sabljastog (falusnog) oblika i sugeriraju se nešto tamnije boje. Od cvijeća su to irisi, gladiole, strelicije, amarilis, i drugo slično cvijeće, a to su sve cvjetovi debljih stapki koje simboliziraju mušku snagu. Od boja se sugerira tamnocrvena, tamnoplava, ljubičasta i ostali zagasiti tonovi, a buket predajete lijevom rukom, dok se desnom srdačno i snažno rukujete.

Originalni i dosjetljivi jestivi buket za muškarce

Zbog nelagode oko toga kako bi muškarac mogao reagirati na cvjetni buket ljudi često rade vrlo domišljate imitacije cvjetnih buketa u koje, sa velikom dozom humora znaju natrpati bukvalno sve i svašta, od pića, voća, povrća do sitni uporabnih predmeta (upaljači, tabakere, igle za kravatu), pa čaki čarapa koje zarolaju u izgled ruža. Takav originalni i dosjetljivi jestivi buket za muškarce može biti simpatičan i imat će uvijek nešto falusnog oblika (kobasice, rog paprike, boca pića).

Jestivi buket za muškarce se može beskrajno kombinirati, možete slagati bukete od različitog voća ili povrća ili od oboje (za vegetarijance), od sitnih odjevnih predmeta (kravate, čarape, šalovi, remen, žniranci) stvarno možete oblikovati imitacije cvjetova, a možete u buket ukomponirati pravi švedski stol od svega i svačega, već prema tome što osoba kojoj poklanjate voli. Ipak, bilo bi najbolje da pitate osobu voli li cvijeće i koje i želi li u svečanoj prigodi dobiti cvijeće.

Mora li buket za muškarce biti od “muškog” cvijeća

Cvijeće se muškarcima poklanja u istim ili sličnim prigodama kao i ženama, na svadbi, za rođendan, godišnjicu, neku promociju ili promaknuće ili neko osobno postignuće. No, mora li buket za muškarce biti od “muškog” cvijeća, sabljastog izgleda i tamnih boja? Ne, ne mora, ako vaš muškarac voli ruže, poklonite mu ruže, ako voli orhideje, zašto mi ih ne bi poklonili. Dakle, provjerite što voli i to cvijeće mu i poklonite, nećete i ne možete pogriješiti.

Još jedna zabluda dijeli spolove, a to je da se žene vole kititi i ukrašavati, pa im treba i poklanjati raskošnije bukete, a muškarci su jednostavnija bića pa njivi buketi moraju biti stroži i manje razigrani. Svjedoci smo da moderni muškarci itekako vole ukrašavanje, nakit i tetovaže i troše mnogo novca na svoj izgled. Slijedom toga buket za muškarce možda treba biti personaliziran, prilagođen njegovoj osobnosti i njegovim posebnim željama, kao i prigodi za koju kupujete buket.

Tagovi: