Buketi u kutiji

Buketi u kutiji

Buketi u kutiji i kako odabrati buket?

Jedan od najčešćih poklona koji ljepši spol danas dobiva je svakako cvijeće. Darivanje cvijeća, osobito buketa uvijek sa sobom donosi određenu simboliku i značenje, a ovisno o samome cvijetu i njegovoj boji navedena simbolika se može razlikovati. I dok ste možda mislili kako je darivanje cvijeća sasvim obična gesta, iza navedene geste se krije mnogo značenja. U Viktorijansko doba poklanjanje cvijeća je služilo kao sredstvo komunikacije, i isto tako izražavanja osjećaja. Dan danas svaki cvjećar će vam vrlo rado objasniti simboliku svakog cvijeta i njegove boje, i isto tako kada je najbolje pokloniti a kada ne.

Boja cvijeća je svakako najvažniji odabir nakon samog cvijeta jer u sebi nosi određeni simbolizam ljubavnog komuniciranja koji je star preko tisuću godina. Danas cvijeće dolazi u mnogim varijacijama boja i sami buketi mogu biti atraktivni i puni karaktera, a sami izbor boja će često pokazati primatelju emocije sa strane kupca. I dok se simbolika cvijeća i boje nije promijenila, način na koji ga darujemo svakako je. Prije se cvijeće darovalo zasebno ili u buketu, dok danas imamo opcije buketi u kutiji, buketi u kanticama, buketi u papiru itd. Buketi u kutiji su zadnjih godina svakako hit u darivanju, a razlog leži ne samo u njegovoj ljepoti već i funkcionalnosti.

Buketi u kutiji i zašto je ovo savršen poklon?

Znate i sami kako buket koji ste primili prilikom određene prigode uvene već za par dana. Što ako bi dobili kutiju koja je prepuna raskošnog cvijeća koja može trajati tjedan i više dana? Svakako biste se složili da je to bolja opcija. Što su zapravo buketi u kutiji? Buketi u kutiji, ili isto tako zvani “Flower box” su buketi koji su sačinjeni ponajviše od sezonskog cvijeća, ili cvijeća po izboru. Radi se o dugotrajnom ukrasu koji ne zahtijeva veliku brigu, već samo povremeno zalijevanje. Zašto je ovo savršen poklon? Nekoliko je razloga zašto su ovakvi buketi ne samo traženi, već i idealni pokloni.

Jedna od najvećih prednosti ovakvih buketa je njihova dugotrajnost. Buketi se rade od sezonskog cvijeća ili prema željama klijenta, i rade se prema prigodi za koju se poklanjaju. Rade se od 100% prirodnog cvijeća, iako mnogi nude i opciju umjetnog cvijeća. Rade se od jedne ili više boje, od jedne ili više sorta cvijeća. Ovakvi buketi ne zahtijevaju svakodnevno mijenjanje vode kako bi poživjeli, dovoljno je samo povremeno zaliti cvijeće i ne držati ga na direktnom suncu. Ono najvažnije, ovakav poklon je za svačiji džep. Možete birati veličinu i oblik kutije, vrstu i boju cvijeća i sve to unutar vašeg budžeta.

Buketi u kutiji i gdje ih kupiti?

Buketi u kutiji su danas dio standardne ponude mnogih cvjećarni ili OPG-a. Njihova narudžba je sasvim jednostavna. Za početak važno je da pronađete cvjećarnu ili OPG u svojoj blizini koji nude izradu ovakvih buketa. Svaki buket u kutiji se izrađuje po smjernici klijenta i zadanom budžetu. Cijene se razlikuju ovisno o veličini kutije i cvijeću koje će ju krasiti. Kako se naručuju buketi u kutiji? Većina modernih cvjećarni će imati na svojoj službenoj web stranici ponudu izrade ovakve vrste buketa.

Točnije imat ćete mogućnost biranja veličine kutije, unašate vrtu cvijeća koju želite, odabirete prigodu za poklanjanje, birate opciju slanja na adresu osobe koja zaprima dar ili osobnog primanja. Dodatno možete napisati porukicu koja će doći uz buket. Nakon svega ovoga naručujete preko web stranice svoj buket. Ako ovo nije opcija, tada je potrebno svratiti do cvjećarne ili određenog OPG-a i zatražiti da se on napravi ukoliko je dostupan u ponudi. Svaki buket u kutiji ili Flower box se radi po željama, i niti jedan nije isti, već je svaki jedinstven i poseban kao i osoba koja će ga primiti kao iznenađenje.

Tagovi: