Buketi za vjenčanje od kale ili ruža

Buketi za vjenčanje od kale ili ruža

Buketi za vjenčanje su važan dio ceremonije

Vjenčanje je izrazito važan dan u životima ljudi koji se odluče na taj korak. Mnoge žene su o vjenčanju maštale još kao djevojčice i imale mnoge ideje, želje i zamisli koje su se s vremenom naravno mijenjale. Planiranje vjenčanja može biti izrazito stresan i zahtjevan pothvat, posebice ako se planira vjenčanje s velikim brojem uzvanika.

Vjenčanje i sama svadba te sve ono što se veže uz te događaje zahtijeva pomnu pripremu te se mnogi parovi u današnje vrijeme odlučuju za organizatore vjenčanja kako bi si olakšali cjelokupno planiranje. Nevažno organizirate li sve sami, imate pomoć od strane obitelji i prijatelja ili ste platili organizatora, mladenke već imaju neke ideje, od samog prostora gdje će se vjenčanje održati pa sve do odjeće, nakita, a znaju i kakvi buketi za vjenčanje ih zanimaju. Ideje za vjenčanje danas se lako pronađu na internetu pa tako ni buketi za vjenčanje nisu iznimka u današnje vrijeme.

Buketi za vjenčanje i kako izabrati pravo cvijeće

Buketi za vjenčanje smatraju se obaveznim dodatkom uz vjenčanicu ili haljinu koja se namjerava nositi na ceremoniji vjenčanja. Iako su danas buketi za vjenčanje najčešće jedan od glavnih dodataka i ukrasa mladenkama, kroz povijest su imali razna značenja pa se tako u antičkoj Grčkoj cvijeće na dan vjenčanja smatralo simbolom ljubavi, prirode i života.

Danas rijetko tko povezuje takve simbole uz vjenčane bukete, no nevažno imaju li oni simboliku ili ne, oni su “must-have” dodatak mladenkama. Vjenčani buketi mogu zadati pravu glavobolju kada je odabir u pitanju jer danas zbilja postoji mnogobrojno cvijeće, ali i razni drugi ukrasi kojima se vjenčani buketi mogu napraviti. Prije odabira vjenčanog buketa potrebno je pronaći vjenčanicu ili haljinu koju namjeravate nositi na vjenčanju jer je na taj način lakše iskombinirati izgled i cvijeće koje će se staviti u buket. Boje i nijanse cvijeća trebale bi ići uz odabranu haljinu ili vjenčanicu kako bi imali dobitnu kombinaciju.

Buketi za vjenčanje umjetnički se aranžiraju

Današnji buketi za vjenčanje rade se ne samo od pravog cvijeća već se mogu naći i kombinacije koje uključuju umjetno ili sušeno cvijeće, no isto tako postoje buketi koji uključuju papirnate ukrase, pamuk i slične materijale. Svaka žena odabir cvijeća i materijala prilagođava svojim željama, no pravo cvijeće je i dalje najpopularniji odabir kod nas.

Najviše žena se odlučuje za ruže ili kale kada su buketi za vjenčanje u pitanju jer je to cvijeće izrazito elegantno i može se prilagoditi raznim kombinacijama. Također, ruže i kale su dostupne gotovo cijele godine pa se stoga vjenčanje ne mora planirati u određeno doba godine kako bi se imao pristup željenom cvijeću. Kada su u pitanju vjenčani buketi, mnoge su cvjećarke od toga napravile umjetnost te vam mogu predložiti izgled buketa ili savjetovati vas koje cvijeće uzeti s obzirom na to kakav bi buket htjeli te mogu predložiti popratne cvjetne aranžmane koji će ići uz njega.

Tagovi: