Cvijeće trajnice

Cvijeće trajnice

Cvijeće trajnice – kako oživiti svoj dom s cvijećem

U današnjem dobu, posebice kod mladih ljudi, je popularno da ukrase svoj životni prostor s puno biljaka i zelenila. Cvijeće trajnice i biljke zaista mogu oživiti vaš prostor i unijeti dozu života u prazne prostore. Osim što biljke i cvijeće izgledaju lijepo, ujedno vam pročišćuju zrak i neke čak i stvaraju dodatni zrak! Cvijeće ne pripada samo u dvorištu i vrtovima, već ujedno ga možete ukomponirati u svoj dom! Danas postoji široki rang bilja i cvijeća svih vrsta s kojima možete obogatiti svoj dom te uvesti nešto drugačije. Cvijeće trajnice pogotovo mogu unijeti ono nešto te vam podignuti energiju u svakom kutku vašega doma! Bez obzira koliko je veliki vaš dom te da li imate dvorište ili ne, i dalje možete unijeti malo cvijeća ili nekog drugog bilja i učiniti vašim domom ugodnijim i ljepšim mjestom za život, a u nastavku teksta ćemo vam reći malo više o tome kako to možete i vi učiniti uz cjelogodišnjem, trajnim cvijećem!

Cvijeće trajnice – koje cvijeće traje kroz cijelu godinu

Najčešći izbor cvijeća za kojim ljudi posežu su cvijeće trajnice, a razlog k tome je veoma očigledan. Ova vrsta cvijeća za razliku od sezonskih bilja traje puno duže te mogu uz idealnu njegu i brigu dosegnuti dugi životni vijek! Ključnu ulogu k tome ima način na koji se brinete o njemu, i da se prilagodite njihovim potrebama. U cvjećarnama možete pronaći cvijeće trajnice raznih vrsta, boja i veličina, te bez obzira što vi želite i koliki je vaš budžet i životni prostor, moći ćete pronaći kod njih! Od trajnica to mogu biti cvijeće kao i druge biljke koje ne cvatu, tako da bez obzira koji tip biljaka vi volite, moći ćete pronaći ono što želite. Trajnice, osim što se dijele na vanjsko i sobno bilje, a među vanjskim biljem spadaju palme, zimzeleno i listopadno bilje, dok u sobno spadaju kaktusi, sukulenti i sobno zeleno bilje, kao i neke drugo cvatuće bilje.

Cvijeće trajnice – gdje možete nabaviti cvijeće

Cvijeće trajnice su biljke koje žive duže od dvije godine te imaju jače korijene, stabljiku i razvijaju listove i cvjetove. Ovdje spadaju sve drvenaste biljke poput drveća, grmova i polugrmova svih veličina, i one se često uzgajaju kao ukrasno bilje. Sadnja i održavanje cvijeće trajnice ovisi o tome koji ste tip biljke kupili u cvjećarni, no često će vam cvjećar preporuči sam i reći vam kako i gdje ga trebate posaditi, koju zemlju i gnojivo koristiti, te koliko i često ga trebate zalijevati i koliko svjetlosti zahtjeva. Primjerice ako ste kupili kaktus, bitno je da dobiva dosta svjetlosti i da ga ne zalijevate često, jednom mjesečno je dovoljno, dok ga je najbolje posaditi u zemlju koja je namijenjena za sukulente. Dok s druge strane za cvijeće poput lavande možete ga držati na balkonu, kamenjari ili na puteljku, te je bitno da imaju dobro drenirano tlo i bitno je da ga tokom uzgoja pravilno orezivate svake jeseni kako biste potaknuli rast. Svaka biljka je drugačija, a u cvjećarni možete uvijek pitati za savjete i upute briga o biljki koju kupujete.

Tagovi: