Cvijeće u vazi

Cvijeće u vazi

Cvijeće u vazi – najbolja dekoracija za vaš dom

Mnogima od nas je bitan kakav si ugođaj stvorimo u svojemu domu. Dom je ipak mjesto koje odiše našom energijom i osobnošću, stoga je bitno da je uredimo na način koji se nama sviđa i u kojemu se osjećamo ugodno te bismo rado u njemu pozvali goste u bilo koje doba dana. Cvijeće je jedno od načina kako možete prostor upotpuniti te ga ispuniti dobrom energijom, i pritom unijeti malo života i boja. Iako mnogima pada na pamet cvijeće koje držite u tegli, možete isto tako držati cvijeće u vazi koje će jednako tako ispuniti prostor daškom ljepote. Iako svi misle da se cvijeće u vazi drži samo ono koje ste svježe donijeli iz svojega vrta ili ste kupili neki zgodni buket u cvjećarni, ima i drugih opcija poput suhih buketa i grančica koje možete staviti u vazu i tako ga držati dugi niz perioda. Više o ovoj temi vam slijedi u nastavku.

Cvijeće u vazi – kako odabrati cvijeće za vazu

Nema do lijepog buketa koji ste svježe ga ubrali u svojemu vrtu, ili pak onaj koji vam je vaš dragi poklonio kao iznenađenje. Bez obzira o kakvom se buketu radilo, svaki će lijepo izgledati u vazi koju ste postavili na stolu, noćnom ormariću ili na balkonu. Osim što će donijeti malo života i boje u bilo kojem prostoru, ujedno će ispuniti vaš životni prostor mirisom proljeća i ponovnog rođenja prirode. Cvijeće u vazi je nešto što skoro svatko od nas voli. Iako mnogi misle da se samo svježe rezano cvijeće u vazu stavlja, možete i grančice ili sušene biljke staviti u njemu. Primjerice, ovih dana je jako popularno stavljati u vazu grančice pamuka, pampas trave, pšenice ili pak kaaps brunia silver buketić. Isto tako, možete staviti buket suhog cvijeća koje će vam puno duže trajati nego svježe cvijeće u vazi. Također, mnogi vole staviti lavandu u vazi, jer osim što će vaš prostor cijelo vrijeme odisati predivnim i opuštajućim mirisom, ujedno će otjerati kukce poput komaraca van iz vašeg prostora!

Cvijeće u vazi – gdje kupiti najbolje cvijeće za vazu

Cvijeće je nešto što uljepšava svaki životni prostor te može popraviti svaki loši dan ili ako ste u lošem raspoloženju. Nije ni čudo kada muškarci svojim ženama poklanjanju buket predivnog cvijeća kako bi ju razveselili posebice ako je pod puno stresa zbog posla ili drugih obaveza. Cvijeće u vazi ako je svježe rezano, ima određeni rok koliko će dugo izgledati svježe pošto prilikom rezanja cvijet prestaje dobivati hranjive tvari i podložno je truljenju. Mnogi će vam cvjećari prilikom kupovine buketa u cvjećarni savjetovati da kada stavite cvijeće u vazi odstranite viška zelenila s dna stapke jer će onda sve hranjive tvari ići prema cvijetu. Također uvijek odrežite cvijeće pod kutom od 45 stupnjeva jer ćete tako spriječiti ulazak zraka u biljku i bolje će primati vodu iz vaze. Vaza u kojoj stavljate cvijeće mora biti čista kao i sama voda u koju je stavljate, za koju se preporučuje da bude hladna, i ako se radi o ružama, možete ju slobodno uroniti u gazirani napitak s limunom jer one vole slatke tekućine te ih to drži i do dva tjedna svježima!

Tagovi: