Cvijeće za balkon za sva godišnja doba

Cvijeće za balkon za sva godišnja doba

Cvijeće za balkon tokom cijele godine

Kada proljeće pokuca na naša vrata, mnogi od nas se prime vrtlarstva kako bismo uredili našu okućnicu kuće, ili pak svoj mali vrt koji možda imate na svojem balkonu u stanu. Svi mi volimo, ili barem veći dio nas, voli imati lijepi pogled na zelenilo i šarene boje koje krasi našu okolinu i u kojemu možete ujutro uživati kada ispijete svoju prvu jutarnju kavu u miru.

No, ipak kada kupujete bilje, željeli biste da ta radost i užitak traje duže od samih sunčanih dana već i da tokom tmurnih jesenskih dana i hladnih zimskih dana da možete i dalje uživati u cvijeću i zelenilu bez obzira na očigledne promjene u temperaturi i vremenu. Mnogi misle da nema cvijeća koje može normalno živjeti kroz sve temperature, ali zapravo postoji cvijeće za balkon koje može kroz sva godišnja doba živjeti najnormalnije bez posljedica po njoj. U nastavku ćemo vam reći malo više o tome koje je cvijeće za balkon za sva godišnja doba najbolje!

Koje je cvijeće za balkon dobro za imati u sva godišnja doba

Prvo cvijeće za balkon koje odlično i može preživjeti i nemilosrdne zimske temperature vam je biljka Erika, koja se još naziva i kraljica zime. Odlično podnosi niske temperature i mraz kao i vjetrove kišu i snijeg, te ne zahtijeva puno brige i njege, samo trebate jedanput tjedno zalijevati i pripaziti da imati dobru drenažu u tegli. Dolazi u raznim zgodnim bojama, od bijele, crvene do ružičaste i ljubičaste, te nije nimalo skupa i možete ju naći za kupiti u svim trgovinama tokom cijele godine.

Drugo odlično cvijeće za balkon vam je Gaillardia koja se još naziva i kokarda. To vam je višegodišnja trajnica koja vam također cvate u raznim bojama i ima šarene cvjetove poput kombinacije crvene i žute, te ima neodoljivi fini miris. lako se uzgaja bilo gdje i može podnijeti zimu i mraz, stoga je jako otporna biljka i idealna za imati na balkonu tokom svih godišnjih doba.

Kako se brinuti za cvijeće za balkon

I zadnje cvijeće za balkon koje idealno za sve koji žive u stanu i žele imati bilje koje ga mogu držati na balkonu tokom cijelog perioda su vam veoma poznate Maćuhice. S ovim odabirom jednostavno ne možete pogriješiti. One su vam veoma otporne na sve moguće uvjete, pa čak i temperature i do nevjerojatnih -23 Celzijevih stupnjeva! No, ne vole previsoke ljetne temperature stoga ih je bolje u tom periodu staviti malo u sjenu, ali su inače odlične za proljeće, jesen i zimu! Također, nisu nimalo skupe i možete ih pronaći u svim trgovinama koje u svojoj ponudi drže i maćuhice!

Dolaze vam u svim mogućim bojama i kombinacija, od bijele, žute, narančaste boje sve do crvene i plave čak! Možete ih kombinirati kako želite, iz uz druge dvije cvijeće za balkon koje smo vam gore naveli, vjerujemo da ćete si moći napraviti predivni lijepi ugođaj na balkonu u kojemu možete uživati tokom cijele godine!

Tagovi: