Cvijeće za terasu

Cvijeće za terasu

Cvijeće za terasu i kako urediti terasu sa cvijećem?

Pripadate li vi među one zaljubljenike u cvijeće koji priželjkuju ukrasiti svoju terasu njime, ali jednostavno ne znate koje je najbolje cvijeće za terasu? Prvo je važno da znate da ne morate biti “tip za cvijeće” i da je zapravo cvijeće koje krasi terasu jako zahvalno. Da biste sami uzgojili svoje lijepo balkonsko cvijeće ne morate biti talentirani, već samo odvojiti vrijeme koje je potrebno za njegovu brigu. Svako uređenje terase, unutarnjeg prostora ili vrta će podrazumijevati nabavku određenog cvijeća. Od kuda krenuti s uređenjem terase? Cvijeće za terasu i mišljenje o najboljem cvijeću za tu ulogu možemo potražiti kod prvog cvjećara.

Cvjećari ne samo da vam mogu pomoći odabrati najbolje početno cvijeće za ukras tease ili unutarnjeg prostora, već vas mogu savjetovati kako napraviti svoje sadnice ili uzgojiti novo cvijeće. Suprotno mnogim mišljenjima svatko može s uspjehom uzgojiti balkonsko cvijeće, jedini uvjet je da budete redovni u njegovom zalijevanju. Ono na što također morate obratiti pažnju je vrsta cvijeća koja je idealna za vašu terasu s obzirom na njen položaj. Neko cvijeće više voli sunce, neko sjene. Cvjećar će vas savjetovati da krenete od najjednostavnijih vrsta koje nisu posebno zahtjevne.

Cvijeće za terasu i koje cvijeće je najbolje za terasu?

Nebitno da li se početnik ili nešto iskusniji u cvijeću, dobar savjet sa strane cvjećara nikad nije na odmet. Koje je cvijeće za terasu najbolje? Prvi izbor mnogih su svakako Petunije. Petunija je svakako najzastupljeniji cvijet tokom ljetnih mjeseci na mnogim terasama. Cvjeta od lipnja do rujna i nije obožavatelj jakog sunca, najbolje uspijeva u polusjeni i kada dobiva redovito zalijevanje. Jedina briga osim zalijevanja je uklanjanje osušenih latica. Begonija je s druge strane biljka koja je idealna za one koji nemaju puno vremena za brigu, kao i iskustva u brizi cvijeća.

Cvjećari vam mogu ponuditi nekoliko opcija raznih boja, a karakteristična je po sitnim cvjetovima i mesnatijim listovima. Drži se na terasi u polusjeni i redovito se zaljeva. Hortenzija je tip cvijeta kojeg možemo držati na terasi preko ljeta, a preko zime u zatvorenom prostoru. Ova biljka ne podnosu najbolje sunce, ali zato voli vodu. Krajem njenog vanjskog cvata bitno je odrezati njene cvjetove i unijeti ju na toplo kako bi bolje cvala sljedeće godine. Bakope su svakako najpopularnije balkonsko cvijeće zahvaljujući svojim sitnim cvjetovima i minimalnom održavanju. Naraste do 80 cm i savršen je spoj s drugim biljkama.

Ukrasna kopriva je veoma zahvalna biljka koja dobro podnosi sunce i sjenu, zalijevanje je umjereno i poželjno je dodavati tekuće gnojivo. Cvijeće za terasu bi bilo nezamislivo bez Pelargonija koje se nazivaju i kraljicama među ljetnim cvijećem koje krase balkon. Vole sunce, redovito se zalijevaju i iznimno su bogatog cvata. Također je važno naglasiti da navedene vrste cvijeća isto tako možete kombinirati ukoliko ono traži sličnu brigu. Šarene terase s cvijećem je svakako san mnogima od nas, a to se postiže upravo kombiniranjem.

Cvijeće za terasu i kako voditi brigu o cvijeću za terasu?

Svaka vrsta će zahtijevati ponešto drugačiji oblik brige i pažnje. Mnogi misle kako raskošne terase pune cvijeća zahtijevaju poveću brigu i vremena, ali to nije slučaj. Cvijeće za terasu može, i u većini puta treba biti što lakše za održavanje. Koje je najbolje cvijeće za početnike? Najbolje je odabrati vrstu cvijeća ne koja je lijepa, nego koja je funkcionalna. Ako želite lijepo cvijeće a nemate vremena svaku večer zalijevati cvijeće, tada je najbolje da idete na opciju biljaka koje traže nešto manje brige i koje nisu za sunce.

Po samu preporuku koje je cvijeće za terasu najbolji izbor za vas je najbolje otići kod cvjećara. Mnogi od nas misle kako cvjećari samo prodaju bukete i poneke sadnice, što je naravno krivo. Kod cvjećara možemo kupiti i cvijeće za ukras terase i razne sadnice ukoliko se želite sami okušati u sadnji i brizi svojeg prvog cvijeća. Bez obzira da li se u početku odlučili za sezonsku vrstu ili vrstu koju ćete skladištiti preko zime, cvijeće će vam uvijek biti zahvalno na vašoj maksimalnoj brizi u njegovom održavanju.

Tagovi: