Cvijeće za vjenčanje

Cvijeće za vjenčanje

Kako izabrati cvijeće za vjenčanje?

Dekoracija i određeni detalji na vjenčanju su svakako najvažniji segmenti na koju buduća mlada obraća pažnju. Cvijeće svakako ima najvažniju ulogu u vjenčanju, što u uređivanju prostora, što u buketu koji nosi mladenka. Jedno od glavnijih pitanja kod planiranja vjenčanja i ukrašavanja prostora je svakako kako izabrati cvijeće za vjenčanje? Kod vjenčanja mnogi cvjećari i organizatori vjenčanja će preporučiti cvijeće paletnih boja. Ono se pretežito postavlja na stolove za goste, ulazu i izlazu u prostor, na prozore.

Svaki aranžman će popuniti prostor na svoji način i učiniti ga više intimnim. Kod postavljanja cvijeća na stol treba paziti da cvijeće nije visoko i bujno kako bi gosti mogli nesmetano razgovarati i uživati u zabavi. Kako odabrati cvijeće za vjenčanje ako je prostor skučen? Uži i niži aranžmani isto tako mogu djelovati elegantno, otvoreno i povezano. Pri odabiru cvijeća važno je isto tako obratiti pažnju i na vaze i kako će ono biti postavljeno jer će uvelike utjecati na ostatak dekoracija u prostoru. Danas postoje takozvan “slatki kutak” gdje dekorateri stave odabrano cvijeće i isto tako služi kao prostor za fotografiranje.

Koje je najpopularnije cvijeće za vjenčanje?

Prvo je važno da znate koje cvijeće preferirate. Ako niste sigurno od kuda bi krenuli, tada je najbolje da se obratite cvjećarima za savjet. Prvi i najvažniji korak kod odabira cvijeća za vjenčanje je odabrati cvijeće koja se vama sviđa i koje će se uklapati u stil vjenčanja. Najlakši korak je svakako pogledati izbor drugih mladenaca, ali time gubite na posebnosti. Koje je najpopularnije cvijeće za vjenčanje? Prvo mjesto svakako zauzimaju Božuri. Karakterizira ih predivne i bogate latice koje ih čine savršenima za buket mladenke.

Karanfili se često nalaze kao ukrasi na zabavi nakon vjenčanja. Osvajaju svojim šarenim bojama i buketi odaju dojam luksuza. Gipsofila je biljka puzarka i karakteristična je po svojim malenim cvjetovima koji dolaze u nježnim tonovima. Dalija je nešto egzotičnija biljka koju nalazimo na vjenčanjima. Navedeni cvijet dolazi iz Latino Amerike i svojim mirisom i izgledom osvaja i one koji nisu ljubitelji cvijeća. Buketi dalija u različitim bojama će svakako mnoge ostaviti u onome “Wow” efektu jer nije svakodnevno cvijeće.

Ljiljan je svakako mnogima najomiljeniji cvijet kada pričamo u ukrašavanju za vjenčanje. Trokutasti oblik, nježne boje i blagi miris nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iako mnogi ne savjetuju visoko cvijeće na vjenčanjima, mnogi vole u svoje cvjetno umijeće ubaciti Gladiole i Suncokrete kako bi podigli tonove boja. Teško je odabrati koje je najpopularnije cvijeće za vjenčanje, osobito ako se želite držati nekih osnovnih smjernica. Ako niste sigurni u svoj izbor, ili ako niste znalac u cvijeću, tada uvijek ovaj dio posla možete prepustiti cvjećarima i organizatorima.

Koliko otprilike košta cvijeće za vjenčanje?

Kod odabira cvijeća za vjenčanje mladenci ne samo da moraju razmišljati o dekorativnom cvijeću, već moraju razmišljati i o svojem buketu. Cvijeće za vjenčanje ne mora biti skupo, u dogovoru sa svojim cvjećarom ili dekoraterom možete postići solidne dogovore koji će vam uvelike rasteretiti budžet. Kod odabira cvijeća za vjenčanje važno je uzeti u obzir neke osnove kako bi si olakšali odabir. Kako se naplaćuje cvijeće za vjenčanje? Sjetite se situacije kada ste išli kupovati buket nekome. Cvjećar je zbrajao cijenu svakog cvijeta u buketu, ukrasni materijal i dodatno zelenilo.

Na isti način se zbraja i cijena dekorativnog cvijeća za vjenčanje. Potrebno je unaprijed razmisliti o tome što želite kako bi vam cvjećar mogao dati okvirnu ponudu. Dalje, cijena ovdje raste ako želite egzotičnije biljke koje se zapravo nabavljaju s udaljenih plantaža prije vjenčanja. Također morate obratiti pozornost na to da li želite sezonsko ili van sezonsko cvijeće, jer upravo i o tome ovisi cijena. Naravno, o sezonskom cvijeću i njegovoj cijeni možete saznati kod cvjećara. Preporuka je svakako odabrati sezonsko cvijeće koje će i do par tjedana nakon vjenčanja izgledati odlično i ukrašavati domove gostiju.

Tagovi: