Mali buketi cvijeća

Mali buketi cvijeća

Kad mali buketi cvijeća krase stol za koji sjedate

Ima toliko prigoda u kojima su cvjetni buketići pravilo i gdje bi raskošni veliki buketi bili glomazni, nepraktični i čak neukusni. Ima ljudi koji biraju kavane, slastičarnice i druge ugostiteljske objekte koji svaki dan na stolovima imaju svježe buketiće, jer, dobro znaju da kad mali buketi cvijeća krase stol za koji sjedate podižu vaše raspoloženje i opću atmosferu oko vas čine veselijom i ugodnijom. S malim buketićem na stolu niste sami čak i ako sjedite sami za stolom.

Još malo o ukrašavanju stolova, na svadbama često uz jedan dugački i raskošni cvjetni aranžman, a ostalo ukrašavanje dopunjavaju mali buketi cvijeća pored svakog tanjura ili prikopčani mjestimično na svečane stolnjake. Sličan način ukrašavanja stola se prakticira za krstitke, maturalne večere, velike rođendanske proslave ili važne godišnjice. Ima i domaćica koje barem za nedjeljni ručak kada je cijela obitelj na okupu, barem mali buketić postavi na sredinu stola da bi ručak bio svečaniji i veseliji.

Mali buketi cvijeća za djeveruše i svadbene kitice

Djeveruše su pratnja mladenki, ali je ničim ne smiju zasjeniti, ni haljinom, ni šminkom, ni frizurom, ni cvijećem. Svadbene kitice nose svi svatovi, ali one su samo mini verzija glavnih aranžmana i mladenkinog svadbenog buketa. Kada se na svadbama preferira isključivo svježe cvijeće, mali buketi cvijeća za djeveruše i svadbene kitice mogu biti umanjena verzija glavnih aranžmana radi sukladnosti boja i vrsta cvijeća, jer, oni su “svita i dvorjani” mladenaca, a djeveruše su mladenkine” dvorske dame” i veličina tih buketića je stvar hijerarhije.

Mali buketi cvijeća su često i dodatak darovnim vrećicama koje mladenka dijeli uzvanicima na kraju svadbenog slavlja u znak zahvale što su uveličali svojim dolaskom i darovima svadbeno slavlje. To je lijepa gesta male zahvale i priliči joj mali buketić. I djeca na svadbama dobivaju male buketiće da se osjećaju ravnopravnim sudionicima tog velikog slavlja. Dakle i veličine buketa pričaju svoju priču u svečanim prilikama, a mali buketići imaju jedan poseban šarm.

Mali buketi cvijeća za maturantice i debitantice

Društvena pravila uvođenja mladih u svijet odraslih kroz maturalne i debitantske balove. Američki bogati krugovi nemaju svoje plemstvo, ali su usvojili debitantske balove za uvođenje mladih djevojaka, pripadnica više, bogatije klase u visoko društvo. Ekvivalent debitantskim balovima su maturalni plesovi u ostatku razvijenog svijeta. U tim prilikama mali buketi cvijeća za maturantice i debitantice su isti ili slični, nazivaju se korsaž (korsage) i nose se oko ručnog zgloba, mogu se nositi i na odjeći, ali to je nepraktično.

Mali buketi cvijeća za ove debitantske i maturalne proslave ponegdje nose i mladi muškarci, ali oni ih nose na reveru sakoa kao svadbenu kiticu ili za šeširom. Mnoge tematske zabave u umjetničkim krugovima također koriste korsaž, ali i otkačene zabave u krugovima bogataša, a korsaž koriste i neke plesačice i plesači u nekim vrstama plesova. Mali buketići su i zgodan darak kada nemate novca za veliki buket, a ne želite pokloniti samo jedan cvijet.

Tagovi: