Buketi za mladenke

Buketi za mladenke

Buketi za mladenke i tradicija

Svaka djevojka si razmišlja o svojem velikom danu kada će se udati za svojeg čovjeka iz snova i hodati do oltara noseći predivnu vjenčanicu. Jedno od bitnih detalja koja svaka mladenka uvijek ima uza sebe je, dakako, buket. Buketi za mladenke u principu izgledaju drugačije neki klasični buketi i često budu bijele boje s nekim akcentom boje, ovisno o tome kakav će vam prostor za vjenčanje izgledati i koje će boje biti glavne boje, primjerice za dekoraciju i slično. Buketi za mladenke se već tradicionalno dugi niz godina koristi, već od antičkog doba se to prakticira, jet su i tada mladenke nosile buket cvijeća i bilja kao dobra sreća u bračni život. Cvijeće je simbol novog početka i donosi nadu, plodnost, sreću i vjernost. U viktorijansko doba su se počeli raditi pravi, svadbeni buketi kakve ih danas poznajemo. Mnogo se pažnje obraća prema biranju svadbenog buketa, o čemu ćemo vam reći više u nastavku.

Kakvi buketi za mladenke mogu biti

Vjenčanje je veoma bitan i poseban dan za svaku mladenku, te naravno svaka mladenka želi da stvari prođu dobro kako i trebaju, te žele da sve izgleda savršeno. Jedan od ključnih elemenata na vjenčanju, uz naravno vašu vjenčanicu, je vaš svadbeni buket. Buketi za mladenke se posebno rade i svaki izgleda drugačije od drugih. Cvjetovi koji se stavljaju u buketi za mladenke se posebno bira, i to nan temelju vašeg karaktera i tipa vjenčanja koji ćete imati. Prvi korak za biranje cvjetova za buket, jest da odredite kakav će stil vašeg vjenčanja biti, da li je više romantičan ili pak elegantan. Također, sve ovisi i o tome u koje doba godine će biti vaše vjenčanje. Primjerice, božuri i karanfili se često traže za proljetne dane, dok su bijelo, krem boje ruže, frezije i lizijantus jako popularne među mladenkama, ljiljani se izbjegavaju jer se oni više koriste za aranžmane za sprovode.

Gdje se mogu kupiti buketi za mladenke

Buketi za mladenke je nešto gdje vaša kreativnost može ići jako daleko jer postoje razno razni načini kako možete ukrasiti svoj svadbeni buket i učiniti ga posebnim i da odiše vašom osobnošću. Ukoliko niste sigurni u vezi odabira cvjetova, definitivno vam cvjećar može u tome pomoći jer oni imaju dakako puno iskustva i znaju točno što ide skupa, a što ne te koje je cvijeće bolji izbor ovisno o godišnjem dobu i vrsti vjenčanja koje imate. Jedno od glavnih cvijeća koje se često bira za svadbeni buket vam je ruža koja se može tokom cijele godine kupiti i dolazi u raznim bojama. Jorgovan, iako samo u kasnom proljeću cvijeta, je odličan izbor za vjenčanje i kao ruža ima široki rang boja u kojima dolazi. Buketi za mladenke znaju imati i orhideje, koje su odličan izbor ako ćete imati elegantno vjenčanje, a cvatu tokom cijele godine i ima ih svim bojama. Karanfili su zabavan izbor za buket, te će se fino uklopiti uz ostalo cvijeće. Hortenzija isto spada u popularne cvjetove za svadbeni buket i imate razne vrste koje možete uvrstiti u svoj buket.

Tagovi: