Buketi za rođendan

Buketi za rođendan

Buketi za rođendan i koja je njihova simbolika?

Kod odabira poklona za rođendan potrebno je razmišljati unaprijed o nekoliko stvari. Često se pokloni odabiru prema tome kome su oni namijenjeni, koliko ste bliski s tom osobom i koliko će vas novčano taj poklon koštati. S jednom stvari nikada nećete pogriješiti, a upravo to su buketi za rođendan. Cvijeće se kao poklon danas može protumačiti kao poštovanje, zahvala, ljubav, divljenje i mnoštvo drugih emocija. Prije nego se odlučite nekome pokloniti buket za rođendan, važno je da znate određenu simboliku koja se krije iza određenih cvjetova i njihove boje.

Cvijeće za rođendan se može poklanjati muškarcima i ženama, i isto tako naravno postoje određena pravila na koje morate paziti. Buketi za rođendan neovisno o spolu mora biti napravljen od cvijeća žive boje poput crvene, žute, narančaste i različitih nijansa ružičaste boje. Dobar izbor cvijeća za rođendan su naravno klasične ruže, tulipani, suncokreti, zumbuli, tratinčice itd. Često vas u određenim cvjećarnama mogu već dočekati gotovo složeni buketi za sve prilike, ali isto tako ukoliko želite da je određen buket poseban isto tako možete zatražiti da se on složi.

Buketi za rođendan i koje cvijeće za buket odabrati?

I dok mnogi baš ne obraćaju pretjeranu pažnju na simboliku cvijeća, ona je itekako prisutna. U davna vremena cvijeće je bio oblik neverbalne komunikacije i izražavanja osjećaja, a ponešto od te tradicije se zadržalo još i dan danas. Simbolika različitog cvijeća je različita u svakoj kulturi, pa tako i u Hrvatskoj. Kod nas je poznato da su krizanteme cvijeće koje nosimo na grob, ruže su cvijeće koje darujemo najčešće kao znak ljubavi, dok suncokrete darujemo u znak sreće i veselja. Koje je najbolje cvijeće za buket? Buketi za rođendan se mogu napraviti od bilo kojeg cvijeća, iako je određeno cvijeće svakako popularnije.

Suncokreti možda nisu prvi izbor mnogima, ali oni su svakako zanimljiv izbor. Cvijet simbolizira lojalnost i obožavanje, a vjeruje se kako donose sreću. Suncokreti za rođendan predstavljaju sreću u budućim izazovima. Tulipani su cvijeće koje nagovještava proljeće i savršen su izbor za poklon osobama rođenim u ovo doba. Predstavljaju novo rođenje kao i solidarnost, a poklanjanje buketa od tulipana predstavlja neizmjernu ljubav sa strane osobe koja ih daruje. Tratinčice su često ukrasno cvijeće u mnogim buketima, ali isto tako mogu doći i samostalno u obliku buketa.

Savršen su izbor za buket za rođendan jer predstavljaju čistoću i prijateljsku ljubav. Zumbuli dolaze u svim bojama i čine savršen poklon svima onima koji obožavaju mirisno i veselo cvijeće. Njihova simbolika je sigurnost i povjerenje u osobu, i često se poklanjaju prijateljima, supružnicima ili poslovnim partnerima. Što su buketi za rođendan bez narcisa? Narcisi su savršen poklon za rođendan jer simboliziraju novi početak. Često ih se povezuje s proljećem kao i rađanjem novih ideja.

Buketi za rođendan i gdje ih kupiti?

Kao i svaki rođendanski poklon, buket isto tako možemo kupiti samo tako i to doslovno bilo gdje. Buketi za rođendan su dio asortimana mnogim cvjećarnama, koje isto tako naravno nude opciju slaganja buketa po vašim željama. Što ako niste sigurni kako bi složili buket? U tom slučaju najbolje je zatražiti pomoć cvjećara koji će na temelju vašeg opisa osobe složiti buket. Buketi za rođendan mogu biti različiti, ovisno o tome kada je osoba rođena, što voli, koje su njene karakteristike itd. Iako možda mislite da cvjećari to ne uzimaju u obzir, upravo to čini svaki buket posebnim i drugačijim od drugih.

Najlakše je doći i zatražiti buket ruža i reći kako je on za partnerov ili prijateljev rođendan, ali pomno složen buket od različitih i netipičnih cvjetova će svakako ostaviti onaj željeni pogled iznenađenja. U slučaju da se sami želite okušati u izradi buketa, tada cvijeće možete kupiti u cvjećarni, vrtnom centru i isto tako dućanima koji nude asortiman cvijeća. Svakako lijepi dodatak uz ovakav poklon za rođendan je i malena porukica u kojoj izražavate lijepe želje slavljeniku ili slavljenici.

Tagovi: