Cvijeće za rođendan

Cvijeće za rođendan

Cvijeće za rođendan voljenoj osobi

Kada vaša voljena osoba ima rođendan kao poklon ili kao jedan od poklona svakako će biti cvijeće za rođendan. Osobi koju volite poklonit ćete cvijeće za rođendan koje će simbolizirati dvostruko značenje, izraz ljubavi i želju za sretnim rođendanom pa takvo cvijeće treba imati dvostruko značenje.

Višestruko značenje ima kraljica cvijeća, ruža. Crvena ruža je simbol ljubavi, dok roza ruža simbolizira nježnost, bijela je simbol čistoće, ali pripazite žute ruže simboliziraju ljubomoru pa nikako nemojte odabrati žute ruže za poklon voljenoj osobi za rođendan.

Tulipani su cvijeće koje odišu radošću, vrlo su jednostavan cvijet i simbol su savršene ljubavi. Šareni tulipani poručuju želju za sretnim rođendanom voljenoj osobi jer pregrštom boja iskazuju raznolikost kakva je i vaša ljubav prema voljenoj osobi, ujedno poručuju vašu iskrenu namjeru.

Orhideja, cvijet elegancije i savršenstva zaslužuje biti na popisu rođendanskog cvijeća voljnoj osobi jer svojom harmonijom i savršenstvom poručuje iskrenu ljubav i ljepotu kakva je i vaša ljubav prema voljenoj osobi.

Cvijeće za rođendan majci

Majka je svakome od nas posebna osoba u našim životima i kada majka ima rođendan svatko od nas želi pokazati ljubav i zahvalnost majci za sve što nam je u životu pružila.

Cvijeće za rođendan majci koje će poručiti duboko i iskreno poštovanje je svakako kala. Kala je cvijet koji je simbol plemenitosti, bijela kala simbolizira i čistoću, pa sve zajedno od poštovanja, plemenitosti i iskrenosti pokloniti majci kalu za rođendan imat će duboko značenje.

Naravno, majci za rođendan možete pokloniti i ruže, na primjer ružičaste ruže koje poručuju nježnost i ljubav, ali i orhideje koje su simbol harmonije i savršenstva, iskrenog osjećaja.

Vaša majka voli poljsko cvijeće? Cvijeće za rođendan majci koje ste sami ubrali jer ste uložili dodatan trud i vrijeme da pronađete livadu sa poljskim cvijećem vašoj će majci posebno zagrijati srce. Cvijeće koje ste sami ubrali, te nespretno zamotali u malo papira ako vaša majka voli poljsko cvijeće bit će presretna svojim rođendanskim poklonom.

Cvijeće za rođendan prijateljici

Vaša prijateljica ima rođendan i želite joj pokloniti cvijeće no ne želite poslati dvosmislenu poruku, na primjer vi ste muško, a prijateljica je žena i želite da vaša veza ostane u prijateljskim okvirima. U takvom slučaju crvene ruže bi mogle doista poslati prijateljici zbunjujuću poruku. Odaberite radije bijele ruže koje su simbol čistoće kakvo je i vaše prijateljstvo, nećete pogriješiti.

Cvijeće za rođendan prijateljici svakako mogu biti i hortenzije, no pripazite na odabir boje, plave hortenzije simboliziraju žarku strast, a bijele iskrenu ljubav. Hortenzije poklanjajte prijateljici samo ako su granice vašeg prijateljstva jasno definirane kako ne biste slali dvosmislenu poruku prijateljici sa kojom ne želite ništa više od prijateljstva.

Sa gerberom nećete pogriješiti ako poklonite prijateljici cvijeće za rođendan jer je gerber simbol zajedništva, veselja i radosti. Za razliku od žute ruže koja simbolizira ljubomoru, žuti gerber je simbol radosti i slavlja, a narančasti je simbol iskrene radosti i povjerenja koje vlada u vašem prijateljstvu sa prijateljicom.

Tagovi: