Crvene ruže

Crvene ruže

Crvene ruže i njihovo značenje

Crvena ruža je svakako ne samo najpopularniji cvijet danas, već je i simbol ljubavi i romantike. Za razliku od drugih boja kod ruža, crvena je jedina za koju svi znamo što ona predstavlja. Navedeni cvijet možemo pronaći u umjetnosti, raznim klasičnim slikama, poeziji, glazbi, filmovima. Mističnost crvenih ruža je oduvijek služila kao inspiracija mnogima, a takva se inspiracija najviše povezivala s osjećajem ljubavi, romantike, čak i strasti. I dok se simbolika mnogih drugih ruža mijenjala kroz desetljeća, jedino je simbolika crvenih ruža ostala ista.

Crvene ruže kakve danas poznajemo su prvi puta doveze u Europu iz Kine 1800-te godine. U Grčkoj, kao i Rimskoj mitologiji crvene ruže su se povezivale s boginjama ljubavi. Mnoge ranije kulture su koristile navedeni cvijet kao ukras u ceremoniji vjenčanja i često su bile dio svečanih odora. Kroz sve navedene prakse tijekom prošlosti crvena ruža je izrasla u veliki i nezaobilazan simbol ljubavi i romantike. Danas se one najviše poklanjaju kao znak ljubavi, i često su isto tako prvi znak osjećaja sviđanja ili privrženosti.

Crvene ruže kao poklon

Zaista ne postoji nikakva tajna simbolika iza crvenih ruža kao poklon. One su primarno znak ljubavi prema osobama do kojih nam je stalo. Danas je teško zamisliti svijet bez crvenih ruža koje su znak ljubavi. Osim što je ona primarno simbol ljubavi, crvene ruže su također znak neprekidne strasti, dubokog poštovanja i kreativnog duha. Često možemo pronaći izraz koji opisuje crvene ruže kao ljubav koja je jača od trnja, a ova simbolika proizlazi od priče vezane za Adama i Evu. Prije nego je Eva zagrizla jabuku u Raju ruže su cvjetale bez trnja, no nakon navedenog čina one su poprimile trnje.

Ljubav Adama se nastavila iako je Eva poslušala zmiju, i upravo ovdje započinje prva priča oko ruža i trnja, kao i ljubavi koja je sprema prijeći preko bilo koje prepreke. Crvenu ružu ili ruže ćemo danas darovati voljenoj osobi kao jednostavni znak ljubavi, povodom dana zaljubljenih, ili na neku posebnu prigodu. Možemo ih također darovati prijateljima kao znak privrženosti i znak sviđanja. Nebitno koja je prilika njenog darovanja, crvena ruža će uvijek simbolizirati najsnažniji osjećaj na svijetu.

Gdje kupiti crvene ruže?

Crvene ruže su simbol ljubavi i romantike, ali isto tako označavaju i ljepotu i savršenost osobe kojoj se poklanjaju. Iako ih možemo darovati zasebno ili u buketima, mnogi muškarci će svojim ženama pokloniti bukete. Buket od 12 crvenih ruža predstavlja ljubav i često je popraćen s jednostavnom porukicom sa strane osobe koja ih daruje. Crvene ruže su danas idealan poklon za Valentinovo, godišnjicu braka ili veze, znak sviđanja. Kada poklanjamo crvenu ružu osobi koja nam je samo prijatelj, tada je njena simbolika priznanje uspjeha kao i poštovanja prema toj osobi.

Kada muškarac daruje jednu crvenu ružu djevojci to je znak njegovih iskrenih namjera i kako postoji osjećaj sviđanja. Ako niste sigurni kakav će dojam ostaviti crvena ruža kao poklon nekome, najbolje je da se savjetujete sa svojim cvjećarom koji će vam pomoći. Gdje kupiti crvenu ružu? Svaki ozbiljan cvjećar danas ima navedeni cvijet. Crvenu ružu također možemo kupiti u dućanima koji imaju asortiman cvijeća ili u vrtnom centru. Neovisno o tome gdje kupili ruže, njihova simbolika će ostati ista.

Tagovi: