Cvijeće za kuću

Cvijeće za kuću

Cvijeće za kuću je ukras i čuvar vašeg zdravlja

Dom bez biljaka može djelovati hladno i sterilno, pomalo muzejski, beživotno i turobno. Zelene biljke odmaraju oči, filtrirajući ugljični dioksid proizvode kisik, upijaju i sva štetna zračenja i kemijska isparenja u prostoru (sredstva za čišćenje higijenu produkti gorenja, svijeće), isparavanjem kroz lišće vlaže zrak i odmaraju vaše oči. Cvijeće za kuću je ukras i čuvar vašeg zdravlja, zelene biljke su čistači, a biljke cvjetnice su veselje za dušu, popravljaju i podižu vam raspoloženje.

Cvijeće za kuću je način da prirodu dovedete k sebi, ako zbog zauzetosti nemate vremena redovito odlaziti u prirodu. Ako ste alergični na pelud izaberite zelene biljke. Ako nema zapreka, kombinirajte zelene, cvatuće i začinske biljke. Prozorske klupice ispunite cvjetnicama, zelene biljke rasporedite tako da najviše biljke dobio jugoistočni dio doma, po feng shui principima tako privlačite bogatstvo u svoj dom. Kuhinjski prozor neka bude mjesto za začinsko bilje, tako ćete uvijek imati svježe začine na dohvat ruke.

Cvijeće za kuću neutralizira neugodne mirise u prostoru

I u najmanjem stanu ima mjesta za barem jednu biljku. Ako ste u velikom stanu, možete se poigrati i kombiniranjem i selekcijom stvoriti male oaze, još ako im dodate vodeni element (sobna fontana ili akvarij), vaš dom će postati najugodnije mjesto na svijetu. Cvijeće za kuću neutralizira neugodne mirise u prostoru (ustajalost, nataloženi mirisi kemikalija iz kućanstva, mirisi kuhanja), a neutralizira i čisti i sve negativne energije. Uz biljke u domu ne trebate ovlaživače zraka.

Cvijeće za kuću koje ima mirisne cvjetove ili listove (geranij, začinsko bilje), morate pažljivo birati, da se mirisi ne “tuku” ili da ne budu prejaki. Ako od mirisa neke biljke dobijete glavobolju, odmah je iznesite iz kuće. Vlada zabluda da biljke ne spadaju u spavaću sobu, što nije istina, samo spavaću sobu nemojte natrpati s previše biljaka, Par cvjetnica (afričke ljubice, orhideje, anturijum ili amarilis) na prozorskoj dasci i jedna veća zelena biljka (fikus, drvo života) su dostatne.

Koje cvijeće za kuću je najbolji energetski čistač

Naravno, rezano cvijeće u vazi je jednako lijepo i dekorativno, ali nažalost ono brzo vene. Zato je uzgoj sobnih biljaka kao trajnih ili barem trajnijih ukrasa doma zaseban sektor svih rasadnika. Važnost biljaka u prostoru ljudi sve ozbiljnije shvaćaju, pa se i poslovni i uredski prostori opremaju biljem, jer ono podiže poslovnu učinkovitost. Koje cvijeće za kuću je najbolji energetski čistač još uvijek diktira istraživanje koje je provela NASA devedesetih godina prošlog stoljeća.

Cvijeće za kuću su istraživali i neki drugi istraživači pa bi prošireni popis obuhvaćao dracenu (drvo života), chlorophytum comosum (zeleni ljiljan), crassula ovata (drvo žada, drvo bogatstva i sreće) i bromelija, ove četiri biljke najbolje čiste tipična kuća onečišćenja iz sagova, zidova, podova. Tri vrste palme (areca, rhapis exscelsa, bambusova palma), filodendron, fikus, bršljan, dracena i patuljasta datulja su čistači kemijskih onečišćenja u vašem domu. Alergičnim osobama se preporučuje bršljan (hedera helix) jer uklanja plijesni i ostale nečistoće iz zraka.

Tagovi: