Ruže buket

Ruže buket

Klasičan izbor ruže buket u papiru

Kada trebate dodatak uz poklon ruže buket u papiru je klasičan izbor sa kojim nećete pogriješiti. Svaka će se žena, djevojka razveseliti kada primi kao poklon ruže buket, iako bio zamotan i u običan papir, pažnja će biti usmjerena na buket ruža.

Ovisno za koju prigodu i kojoj osobi dajete poklon buket ruža pazite na boju ruža jer svaka boja ima svoju simboliku. Pa tako nam je svima dobro poznato da crvene ruže šalju poruku ljubavi i strasti, a bijele ruže poručuju nježnost, nevinost, čistoću. Pa ove dvije boje imaju i određenu namjenu s obzirom na jasnu poruku koju šalju.

Iako za žute ruže kažu da šalju poruku ljubomore, ipak u novije vrijeme one simboliziraju bogatstvo i izobilje, ali i prijateljstvo jer žuta boja poput sunca grije i budi osjećaj privrženosti, veselja. Narančasta boja je slična žutoj jer simbolizira želju ali i entuzijazam sa skrivenom porukom privlačnosti i strasti.

Roze nijanse simboliziraju ženstvenost, eleganciju, divljenje pa zapravo poručuju zahvalnost, divljenje, kao i boja breskve koja još simbolizira uvažavanje i priznavanje, te simpatije. Ruže boje lavande su vrlo neobične a simbol su opčinjenosti i očaranosti, poput ljubavi na prvi pogled.

Ruže buket u pletenoj košari

U današnje vrijeme cvjećari su i vlastiti dizajneri pa uvijek smišljaju nove trendove kako bi njihovi aranžmani i buketi bili primamljivi njihovim kupcima. Ruže buket složen u pletenu košaru može izgledati rustikalno kao da su ruže upravo ubrane u vrtu, te košara ukrašena nekim dodatnim detaljima poput mašni ili trakica doista može biti prekrasan poklon.

Ruže buket u košari se kao poklon može pokloniti u svim prilikama, praktičan je za nošenje, a ukoliko su stabljike upiknute u mokru gustu spužvu ovakav poklon nije potrebno ni raspakiravati nego ostaviti takvog kakav jest jer će ukrašavati prostor svojim rustikalnim izgledom. Košare mogu biti od prirodnog materijala neobojene, no mogu biti i obojene najčešće u bijelo da ne odvraćaju pogled od prekrasnih ruža koje će biti smještene u košari.

Kao i kod klasičnih buketa u papiru pripazite na boju ruža jer svaka boja nosi određenu poruku pa ukoliko niste sigurni što želite poručiti uzmite buket šarenih ruža u košari i sigurno nećete pogriješiti.

Ruže buket u kutiji

Ruže buket može biti smješten i u kutiji što je najnoviji trend u cvjećarnama diljem svijeta. Kutije mogu biti različitog oblika, mogu biti okrugle, u obliku srca, ovalne, pravokutne ili bilo kojeg drugog oblika.

Ruže buket u kutiji su složene u kutiji jedna do druge, no cvjećari slažu bukete ruža u kombinaciji i sa drugim cvijećem i dodatkom zelenila. No, vrlo su popularne ruže u kutiji koje su složene jedne do drugih gusto raspoređene cijelom površinom kutije. Ovakav buket je vrlo praktičan poklon jer ruže nije potrebno premještati u vazu, one su već u svojoj vazi zapiknute u gustu mokru spužvu koja će ih držati svježima dulje vrijeme.

Kao i kod svakog buketa pripazite na boju jer bojom poručujete određenu poruku, pa pazite koju poruku šaljete kako ne biste krivoj osobi poslali krivu poruku a da tog ai niste svjesni. Posavjetujte se sa cvjećaricom koja će vam rado pomoći da odaberete prikladan poklon osobi kojoj želite pokloniti buket ruža.

Tagovi: