Grobni aranžmani

Grobni aranžmani

Grobni aranžmani za dan Svih Svetih

Blagdan Svih Svetih je blagdan koji je posvećen obilježavanju sjećanja na najmilije preminule koji su zauvijek ostali u našim srcima, pa na taj dan želimo na poseban način i ukrasiti grob osobe za kojom tugujemo. Tradicija je da se posjećuju groblja za ovaj blagdan te da se grobovi ukrašavaju i pale se svijeće koje gore cijelu noć, a neke i danima.

Grobni aranžmani koji se nose na grob za blagdan Svih Svetih uobičajeno se rade od cvijeća krizantema kojih ima jako puno vrsta i oblika. Krizanteme koje imaju veliki okrugli cvijet od duguljastih latica obično se stavljaju na grobni aranžmani koje ćete položiti na grob kako bi se osjećali povezani sa vašim najmilijima koji su preminuli.

Uz to ćete i zapaliti svijeće koje se danas tako izrađuju da mogu gorjeti danima, te će za ovaj blagdan groblje izgledati prekrasno osvijetljeno i dostojanstveno ukrašeno prekrasnim aranžmanima na grobovima. Prekrasne krizanteme različitih veličina i oblika ukrašavat će groblja za vrijeme blagdana Svih Svetih.

Grobni aranžmani za Božić

Božićni blagdani su dani kada se obilježava rođenje Isusa Krista i tjednima se pripremamo za božićno slavlje, a u tim danima se svakako želimo prisjetiti osoba koje su preminule a u našim su životima imale značajan utjecaj. Za Božićne blagdane sjećamo se vremena koje smo provodili sa preminulim bližnjima jer ovo su dani kada se obitelj okuplja i slavi Božić.

Grobni aranžmani koji se izrađuju za Božićne blagdane imaju neki detalj koji ima znakovlje da se radi o Božićnim blagdanima i da svoje preminule osobe nismo zaboravili. Grobni aranžmani za Božić se također mogu izrađivati od krizantema, ali i karanfila i ruža koje mogu opstati na niskim zimskim temperaturama neko vrijeme. Aranžmani za grob također mogu sadržavati četiri svijeće kao i adventski vijenci ukoliko ćete svake nedjelje posjećivati groblje i paliti adventske svijeće.

Čak iako nećete svake nedjelje obilaziti groblje bit će dovoljno da ukrasite grob božićnim aranžmanom koji će biti dostojanstveno i diskretno ukrašen znakovljem nadolazećeg blagdana Božića.

Grobni aranžmani za Uskrs

Uskrs je vrijeme kada se obitelj ponovno okuplja i slavi uskrsnuće Isusa obilježavajući taj dan, svakako će vam nedostajati član obitelji koji je preminuo i nije više sa vama, ali je u vašem srcu zauvijek. Također i za Uskrs se može na grob svojim preminulima odnijeti grobni aranžman koji će bit napravljeni za tu priliku.

Grobni aranžmani za Uskrs mogu imati obilježja Uskrsa, a kako već lagano dolazi proljeće na izboru je veća ponuda cvijeća u odnosu na zimski period. S obzirom da se u velikoj većini Uskrs obilježava šarenim pisanicama, možete tražiti da se grobni aranžmani naprave sa dodacima pisanica od stiropora ili nekog drugog materijala kako biste podijelili trenutke Uskrsa i sa svojim preminulim članom obitelji koji neće biti za obiteljskim stolom ove niti narednih godina, kao što je to bio prethodnih godina.

Aranžmani mogu biti napravljeni jednobojno, ali mogu biti napravljeni i od šarenog cvijeća u znak obilježavanja Uskrsnog blagdana.

Tagovi: