Ruže za rođendan u raznim bojama

Ruže za rođendan u raznim bojama

Ruže za rođendan i koje je njihovo značenje u poklonu?

Ruže danas prepoznajemo kao najomiljenije i najljepše cvijeće mnogima od nas. Često ih povezujemo sa znakom ljubavi i zahvalnosti, iako se one danas razlikuju po svojem značenju ovisno o njihovoj boji. Cvijet koji je predivnog mirisa i izgleda ne može biti loš rođendanski dar, zato su ruže za rođendan najčešći izbor kod darivanja cvijeća. Možda niste znali, ali tisućama godina ruže su inspirirale mnogobrojne ljude da stvore sakriveni jezik, točnije simboliku iza navedenog cvijeta. Da li ste ikada možda razmišljali zašto su ruže za rođendan u jednoj boji, zašto je vama netko poklonio ružičastu umjesto crvenu ružu i slično?

Ruža je cvijet koji nosi simboliku, što znači da ako vam je osoba poklonila ružu određene boje da vam njome želi poslati određenu poruku koju vi sami morate dešifrirati. Mnogi od nas su naučeni kako je crvena boja ruža standardna i kako s njome ne možemo pogriješiti. I dok je istina kako s ružom kao cvijetom ne možemo pogriješiti, odabir boje je svakako važan radi samog razloga darivanja. Danas ih možemo darovati zasebno ili u manjim, kao i većim buketima. Veličina buketa neće odrediti koliko vam je stalo, nego sama boja ruža u njima.

Ruže za rođendan i kako odabrati ruže za poklon?

Svaka boja ruže sa sobom donosi određeno značenje na koje je potrebno obratiti pažnju ukoliko se one daruju kao primjerice ruže za rođendan. Danas se najčešće daruju crvene ruže koje su simbol ljubavi i romantike, isto tako označavaju savršenstvo i ljepotu. Buket od 12 crvenih ruža je idealan način kako prezentirati određenoj osobi da vam je stalo do nje. Predstavljaju trajnu ljubav koja će proći kroz sve trnje, i savršene su za poklon na Valentinovo ili godišnjice. Nerijetko darivanje jedne crvene ruže može značiti priznanje uspjeha ili poštovanje.

Bijele ruže simboliziraju čistoću, nevinost, čednost i poniznost. Često se povezuju s brakom i vjenčanjem jer označavaju novi početak u životu. Jedna bijela ruža je simbol poštovanja i naklonosti, dok se buket najčešće kupuje kao znak pozdrava ili uspomene. Žute ruže označavaju izobilje, bujnost te bogatstvo i danas su isto tako oznaka za prijateljstvo. Žute ruže darujemo kada želimo pokazati privrženost i prijateljstvo. Ružičaste ruže predstavljaju ženstvenost, i poklanjaju se kao poklon divljenja prema osobi.

Danas možemo pronaći više ruža ružičaste nijanse i svaka ima značenje zahvalnosti i sreće na nježniji spol. Narančaste ruže simboliziraju entuzijazam i želju, daruju se kao znak obožavanja i privlačnosti. Ruže boje breskve simboliziraju zahvalnost i priznanje a poklanjaju se najčešće kao izraz simpatije. Na posljetku imamo ruže boje lavande koje su znak očaranosti i opčinjenosti, daruju se kao iskazivanje ljubavi na prvi pogled. Ruže za rođendan tako mogu biti složeni buket raznih boja i značenja.

Ruže za rođendan i što znače mješoviti buketi ruža?

Sada kada znamo što boja ruže predstavlja, pitanje je koje su ruže za rođendan najbolji izbor? Kombinacijom raznih boja u jednom buketu možemo ne samo napraviti predivnu kombinaciju, već i unijeti značenje u poklon tako što ćemo izraziti svoje osjećaje kroz boje. I dok će zapravo bilo koja kombinacija nijansi izgledati lijepo, važno je ukoliko vam je stalo do osobe pomno odabrati boje koje će se naći u buketu. Kombinacija toplih boja će donijeti poruku u obliku divljenja, ljubavi i neizmjerne zahvalnosti.

Ovakva kombinacija u buketu je prigodna za osobe koje se trude u životu, kao i za šefove. Kombinacija bijelih i grimiznih tonova može imati dva značenja. Ako je u buketu više tamnih ruža on predstavlja ljubav, a ako je u buketu više bijelih ruža on predstavlja zahvalnost. Koji broj ruža odabrati? Broj ruža također nosi određenu simboliku. Ruže za rođendan se tako poklanjaju najčešće u buketima od 12 ruža. Buket može biti jednobojan ili u više nijansi, a koje ruže je najbolje staviti u idealni rođendanski dar je najbolje upitati cvjećara koji i sam zna simboliku značenja iza svake ruže.

Tagovi: